Pannónia Fesztivál 2009 – Mondjuk ez nincs benne

Egy, két, há, Pannónia fesztivál… Ahol esik a Nap, a jég meg süt

csak semmi bonyolítás

Kezdődött azzal, hogy csebzon találgatózik, felvet, folytatódott a haverok egyetértésével. Munka úgy sincs, tehát gyors szervezésben el lett döntve, hogy menni kell. Végülis közel is van (300km), vonatra úgyis ad a máv 50% kedvezményt. Így teljesen logikus, hogy autóval indultunk el. Probléma és redundancia mentesen. Fesztivál csütörtökön (05.28) kezdődik, tehát teljesen logikus az is, hogy szerdán kell elindulni. Gödöllőre. Mert a vizsgaidőpontok ugye jól alkalmozkodnak az útvonaltervbe. És akkor…

szerda 17:00
Tiszaúj, megindulás, kóvájgás…

A felsőfokú tervezés következményeként 3x körbejártuk a várost. Az városi brigáddal (a postás fia, bratyó, meg lehet én is ) elindultunk a City Pub (bázis) nevű kilövőállomásról. Én pakkom összeszedése után a postás fiának is a cuccaiért. Elvileg. Ha nem akadtunk volna el nála is egy jó 20 percre (péztelenség kiküszöbölésére beiktatott várakozás címen). És indulás!!!
Vissza a bázisra, mert én jó képességűen ott hagytam az újonnan vásárolt hiper gagyi, extra sárga, felfújható, mint utóbb kiderült alvásra teljesen alkalmatlan 800 HUF-os gumimatracnak álcázott, terméknek alig nevezhető valamit. És siker. Benzinmutató hasal. Még mindig. Már csak annyi hiányzott volna, hogy tolni keljen a kocsit a kútig. De sikeresen kiért mert a Renault az jó (keveset eszik). Angolosan megköszönte a tankóra a drága benzint (tank jú). A postás fiával ekkor döbbentünk rá, hogy hú de messze van Gödöllő. Szomjasan. Na Mol kút nem pálya alkoholárakban, tehát Béláim az Úrban,gondolkozzunk. Vissza felé ne menjünk, álljunk irányba, tesco úgyis útba esik. Sikeresen megállapítottam a Gödöllőig pont elegendő alkohol, és térfogatmennyiséget. 1L – es zweigelt tájbor 287 Ft-ért. Még a hülyének is megéri, nem még nekünk. Gyorsan vettünk is kettőt, nehogy összevesszünk rajta. Sofőr (báttya) ugye nem iszik ilyet – hehe. És hogy nyílik ki? 200 Ft-os dugóhúzó az drága, majd lesz valahogy. Lett is. Gondolkozás a kocsinál. Majd Tanyi ad – de ez megint nem nyerő, mert akkor ismét ellenkező irányba haladtunk volna. Benyomni szégyen, Sajószöged útba esik, lesz valakinek. Lett is. És lőn nyitott bor, lőn irányba állás, lőn elindulás. Végülis mind1is. 18:00 kor óra csúszással csak el tudtunk indulni.

Gödöllőre megyünk hevesen,
a körforgalom meg egyenes ?

Problémamentes utunkat az esős idő, no meg a retek koszos ablaktörlő okozta kilátástalan helyzet nehezítette. Meg a rögtönzött emődi körforgalom kiegyenesítére tett kisérlet, kutyapók fékpróbával. Álá báttya. Legalább megtudtuk, hogy van fék a gépen. Jelentem a postás fia itt még rutintalanul kapszkodott a borosüvegbe, nem úgy mint a profi (én). Aztán megtanulta. Mivel fesztiválra csak a burzsulyok mennek autópályán, nekünk nagyon megfelelt a régi jó 3as. Csuda módon csak 1x kellett megállni vegetatív funkciók ügyében. Változatos zenei stílusok hívei vagyunk, ezért egész úton csodálatos Green Day -t hallagattunk. Ugyanazt a kazit vagy 6x. Másnap valahogy nem hiányzott. Aztán nem tudom. Egyszer csak Gödöllő. 🙂 Ott is valami oknál fogva az egyetem. A postás fiával gyorsan megindultunk a hang után, talán a Lesz rádió csinálta a partyt. Borra sör, derű. Mind1. Vizet igyon a palánta, mi rájöttünk hol adják a söröt, rögtönzött magasugró party közepette el is hagytuk hamar a helyet. Mentünk a főhadiszállásra ahol sokan voltak, adtak enni. Meg ágyas mézes pálinkát álá bratyó. De jó vagy! Ezután hogyhogynem, menni kellett inni, megint. Királyos sok kopaszos kocsma, zenegép tele kispállal, gyorsan ittunk is egy párat. Aztán mire elfáradtam közölték, hogy tovább. Érdekes felfedézem lett este. Féligtele nehezebben lehet gyalog elviselni a távolságot, mint teletele. A ….. kocsmában már határozottan ment a buli, sokan voltak, én kezdtem kiakasztó lenni. De azt mondják nem nagyon. Csak kicsit. A megrövidült ugyanakkora távolságú úton már keményen aurórába csapott át a hangulatom, (tolat a remény a síneken) – minek rakják az utat a vasúti sínek mellé? Pofátlan postásfija megállapította hogy nincs énekhangom, sőt. Mondjuk ez így van, de ki ő hogy megállapítson? 🙂 Go vissza albérlet, megint evés. Ennyit nem ettem két nap alatt összesen. Valami úton módon (biztos nem a pia) kitaláltam éjszaka, hogy én megyek reggel vonattal pestre , így báttyó felhozta az összes motyómat a kocsiból. Okos. Fél banda meccset nézett, a postás fiával mi nyugovóra tértünk. Szőnyegen a legkirályabb aludni.

hopp csütörtök

Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva nem igazán tudtam reggel felkelni csak 10 magasságában. Bratyó meg postás poronty összevizsgázta magát, én a lakótársaikkal nekiálltam fogyasztani bratyó ágyas mézes pálinkáját, nehogy megromoljon a hűtőben. Fínom. Ki is találtunk egy du2 körüli indulást. Persze. Mentünk még jobbra balra, egyetemre, nyomtatni vouchert, bótba söré, mer az kell. Egyszer csak megindultunk. Csoda.

hát ez a pest de csodás… de főleg buda

Az eddig megszokott viszontagságokhoz képest egészen hamar felértünk pestre, ekkor még csak egy kanyart néztünk (néztem) be. Igy megérkeztünk elég hamar a Zasszonyhoz. Gyors bepakolás, hely maximális kihasználása, tükör ugyse kell (bratyó ugyse használta mint utóbb kiderült), mehet a menet felvenni az utolsó hiányzó tényezőt, bratyó meg a postásfija sátornak nevezett rongyát a Moszkva téren. Irány a Margit-híd, dugó. Van. Nem baj, kibírjuk mostmár célegyenesben vagyunk. Lennénk, amig a Zasszony poénból el nem süti, hogy nincs nála a tárcája. Haha. Jó vicc. Ja bocs, nem vicc. Valóban nincs nála. De a híd az nem olyan mint a körforgalom, igy kicsit komplikált a helyzet, egyébként is időre kellett mennünk. Ugyhogy ki is tettük a szűrét, üljön villamosra hamarabb megjárja. Sátor felvétel közeleg, Dani elbandit megszégyenítő dobással úgy behajította az ablakon azt a dögöt, hogyha nem kapom el, a szomszéd kocsi szélvédőjén csattan. Ügyes, ez is megvan.
Irány a Kelenföldi PU. Persze arra még mobilos google mapssal sem birtunk rájönni, hogy a Kelenföldi PU felé esetleg le kéne fordulni a Villányi úton. Ja meg rossza oldalon vannak a sínek, ezen a rönón meg ám nincs magassági kormány. Nem probléma, végülis az M1 ről is vissza lehet jönni, így legalább hosszabb. Rutinosan visszafordultunk, jó út meg találása, PU megtalálás. Ilyettünkben be is mentünk az első resti be, mert kv, meg sör az kell, amgy is meg kell várni a Zasszony. 10 perc alatt ért utól minket. Ugye akinek nincs GPS-e… az fesztiválra megy. Még biztos ami biztos a PU-on megnéztünk 1-2 zsákutcát és megtaláltuk jeeeeee… Ismét úton vagyunk.

4 Responses to Pannónia Fesztivál 2009 – Mondjuk ez nincs benne

  1. csen szerint:

    mikor lesz 2010 hegyalja?

  2. csebzon szerint:

    sose 🙂

  3. Wiko szerint:

    Na ez igen, valahogy nem csalódtam kreativitásod mesterfoki képzettségében. Ez a szösszenet egyértelműen mestermunka, legalább Nobel díjat érne vagy valami hasonló.
    Majdnem leestem a székről, mert hát ugye tudjátok milyen vagyok ha elkezdek röhögni 😀
    Na minden jót, aztán hegyalján ütközünk…már csak fél év 😀

  4. csebzon szerint:

    Köszönöm eme magasztos nagyon fülbemászó szavakat. Kéne menni 2011 ben is valamerre még hegyalja előtt.

Hozzászólás